Uptempo Is Mijn Tempo

24,95

Uptempo hardcore, een razendsnelle variant van hardcore house met beats die regelmatig 200 bpm overschrijden, ontstond toen Partyraiser de achterkant van platen op hogere snelheid afspeelde. Dit genre evolueerde tot een unieke stijl, herkenbaar aan de piepkicks vanaf 2017, en blijft een onmisbaar en energiek onderdeel van de elektronische muziekscene.

Gratis verzending bij 2 of meer artikelen

Uptempo is een opzwepende en ultrasnelle variant van hardcore house die de grenzen van ritme en energie verlegt. Met een opzwepende snelheid die regelmatig de 200 bpm overschrijdt en soms uitschiet tot uitzonderlijke 250-260 bpm (vergelijkbaar met terror), is dit genre een muzikale achtbaan die je hartslag laat versnellen.

De geboorte van uptempo vond plaats in het begin van de jaren ’10 toen hardcore voor sommigen te traag werd. Eén van de pioniers, Partyraiser, vond de oplossing door de achterkant van zijn platen op een verhoogd tempo af te spelen. Deze innovatie groeide uit tot een geheel nieuwe stijl, omarmd als “uptempo”. Labels zoals Partyraiser Recordings, Offensive Rage en Snakepit omarmden dit genre en specialiseerden zich erin, waarbij ze een thuis boden aan de grensverleggende artiesten.

De evolutie van het genre is opmerkelijk; wat ooit begon als een variant van hardcore, heeft zich ontwikkeld tot een uniek subgenre binnen de elektronische muziek. Sinds 2017 onderscheiden uptempo tracks zich vooral door de kick, waarbij de kickdrum vaak extreem hoge frequenties bereikt, bekend als ‘piepkicks’. Deze piepkicks vormen hedendaags het handelsmerk van de genre, waardoor het genre zich onderscheidt van andere elektronische subgenres.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uptempo Is Mijn Tempo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *